Hobbylag, tävlingslag m.m.

HOBBYGRUPP, NYBÖRJAR-TÄVLINGSLAG, TÄVLINGSLAG, REPRESENTATIONSLAG?

Hobbygrupper

Hobbygrupper är lag för både nya och mer erfarna cheerleaders. I WCV finns det en hobbygrupp för alla åldersklasser, från s.k. mikro-åldersklassen till classics-åldersklassen. I hobbygrupperna bekantar man sig med cheerleading och övar sig grunderna. Hobbygrupperna är för det mesta level 1, eller i äldre åldersklasser level 2. Hobbygrupperna deltar i föreningens vinter- och våruppvisning, men deltar inte i några tävlingar.

 

Nybörjar-tävlingslag

Nybörjar-tävlingslagen är lag för både nya och mer erfarna cheerleaders. Nybörjar-tävlingslagen kan man anmäla sig till och inga kval ordnas. Lagen deltar i 1-2 tävlingar per säsong samt deltar i föreningens vinter- och våruppvisning.

 

Tävlingslag

I föreningen har vi tävlingslag i åldersklasserna mini, youth, junior, damer och classics. Tävlingslagen har kval i augusti v. 32. Tävlingslagen kräver tidigare erfarenhet av cheerleading (eller annan idrottsgren som stöder cheerleading, t.ex. gymnastik). Kval för lagen ordnas i augusti v. 32. WCV:s tävlingslag tävlar på level 1-6. Tävlingslagen tävlar 2-4 gånger per säsong samt deltar i föreningens vinter- och våruppvisning. Lagen siktar på att placera sig bra i alla tävlingar. 

 

Representationslag

I föreningen har vi fyra representationslag; Lithium (tävlar i mini level 2-serien), Quicksilver (tävlar i youth level 3 -serien), Iron (tävlar i junior all-girl level 5 -serien) och Platinum (tävlar i damerna level 5 eller level 6 serie). Idrottarna i laget tränar målmedvetet och lagen siktar på att placera sig i alla säsongens tävlingar. Lagen ordnar kval i augusti v. 32.