Tapaturman sattuessa

Turvallisuus

Kiinnitämme seurassamme erityistä huomiota oikeiden tekniikoiden harjoittelemiseen sekä treeniturvallisuuteen. Kaikki joukkueemme harjoittelevat pääsääntöisesti pehmennetyllä suojamatolla. Harrastajan ja vanhempien on kuitenkin hyvä olla tietoisia siitä, että nykypäivän cheerleading on laji, jossa varovaisuudesta huolimatta saattaa sattua loukkaantumisia.

Yleisimmät vammat cheerleadingin parissa ovat rasitusvammoja tai alaraajojen nivelvammoja. Urheiluvakuutukset eivät useimmiten korvaa rasitusvammoja, joten palautumisesta, riittävästä unen määrästä, terveellisestä ravinnosta sekä riittävästä lihaskuntoharjoittelusta on hyvä pitää huoli rasitusvammojen välttämiseksi.

Vakuutus

Kaikilla WCV:n harrastajilla suositellaan olevan voimassaoleva cheerleadingin korvaava urheiluvakuutus. Harrastaja tai harrastajan huoltaja on aina itse vastuussa vakuutuksen hankinnasta. Helpoiten vakuutuksen saa hankittua lisenssin oston yhteydessä. Kaikilla jaostossamme urheilevilla on hyvä olla Suomen Cheerleadingliiton lisenssi (edellytetään kilpajoukkueilta). Huomioittehan, että lisenssin vakuutus sisältää omavastuuosuuden.

Tapaturman sattuessa

Ohjatuissa treeneissä tai kilpailussa sattuneen tapaturman vakavuuden ensiarvion tekee valmentaja ja/tai joukkueenjohtaja tai saatavilla oleva terveydenhuollon ammattilainen. Harjoituksissa sattunut tapaturma ilmoitetaan aina huoltajalle.

Valmentajat antavat hätäensiavun ja tarvittaessa soittavat ambulanssin paikalle tai ottavat yhteyttä terveyspalvelun neuvontapuhelimeen, mikäli tilanne sen vaatii. 

Lääkäriin hoitoon saattamisesta on ensisijaisesti vastuussa urheilijan huoltaja. Erityisesti silloin, kun kyseessä on alle 18-vuotias.

Harjoituspaikoissamme on aina saatavilla ensiaputarpeita, kuten jääpusseja. Mikäli monikäyttöinen jääpussi kulkeutuu tapaturman hoidon mukana kotiinne, palautattehan jääpussin ystävällisesti takaisin harjoituspaikalle tai valmentajalle.