Urheilijan polku

Urheilijavalinnat

Uusia jäseniä otetaan lähtökohtaisesti alkeistason joukkueisiin (ylin rivi) kauden alussa starttikurssien kautta. Jos joukkueissa kuitenkin on tilaa, voi mukaan päästä kesken kauden sekä syyskaudella täydennettäessä.

Valinnat kilpajoukkueisiin tehdään avoimilla treeneillä, erillisillä valintatilaisuuksilla (karsinnat) tai valmentajien kanssa erikseen sovitulla koeajalla. Valmentajat päättävät, kuka otetaan joukkueeseen lähtötasosta riippuen. Poikkeuksellisesti kilpajoukkueisiin voi päästä ilman cheerleading-lajikokemusta, jos urheilijalla on kokemusta toisesta cheerleadingiä tukevasta lajista (esimerkiksi luistelu, uimahyppy tai voimistelu).

Urheilijan polku kuvaa suositeltua etenemisjärjestystä, johon voi tulla myös poikkeamia tapauskohtaisesti. Poikkeustapauksessa urheilija voi esimerkiksi hypätä yli kokonaisen tason tai pysyä samalla tasolla useamman kauden niin halutessaan. Urheilijan polku on luotu tukien ajatusta siitä, että urheilija omaksuu ensin edellisen taitotason vaatimukset ja siirtyy sitten vasta seuraavalle tasolle niin, että on sekä fyysisesti että henkisesti valmis siirtymään. Urheilijan polkuun liittyvissä kysymyksissä ja ongelmissa parhaiten osaavat auttaa omat valmentajat sekä jaoston valmennusvastaava.

Urheilijan elämäntavat

Terveelliset elämäntavat tukevat urheilua. Haluamme seurana korostaa terveellisten elämäntapojen tärkeyttä urheilussa. Valmentajat tukevat urheilijoita ravintoon ja lepoon liittyvissä asioissa, sekä tarjoavat kilpatasolla mentaalivalmennusta:

  • Hyvä fyysinen ja psyykkinen kunto sekä terveelliset elämäntavat ovat perusteita matkalla huipulle.
  • Levon ja monipuolisen ravinnon merkitys on kilpaurheilussa erittäin suuri.
  • Laadukas, monipuolisesti koostettu ruokavalio on terveenä pysymisen, harjoittelussa jaksamisen, kehittymisen ja kilpailuissa menestymisen kannalta keskeisessä asemassa.
  • Urheilijan tulee kiinnittää terveelliseen ja ravitsevaan ravintoon yhtä paljon huomiota kuin harjoitteluun, lepoon ja lihashuoltoonkin.
  • Riittävä lepo urheilusuoritusten välillä on yhtä tärkeää kuin itse harjoittelu, sillä kehitys tapahtuu vasta urheilusuoritusta seuraavan levon aikana. Fyysisen rasituksen kasvaessa myös levon tarve kasvaa.
  • Tupakka, alkoholi ja muut päihteet eivät sovi osaksi urheilijan elämää.
  • Seurassamme haluamme kannustaa terveisiin elämäntapoihin ja opettaa urheilijoita omaksumaan nämä tavat osaksi päivittäistä elämää.