Usein kysytyt kysymykset

Milloin pääsee mukaan? 

Paras aika aloittaa cheerleading on kauden alussa elokuussa sekä kevätkaudella tammikuussa. Näinä ajankohtina uusille harrastajille järjestetään starttikursseja ikätasoittain. Starttikursseilla läpikäydään lajin perustaitoja ja mukaan pääseminen on tehty helpoksi. Joukkueet ottavat uusia aloittelijoita mukaan kuitenkin läpi vuoden avoimien treenien kautta, mikäli ryhmissä on tilaa. Edustus -ja kilpajoukkueita täydennetään pääsääntöisesti elokuussa
järjestettävillä joukkueenvalintapäivillä uutta kilpailukautta varten sekä tarpeen mukaan täydennyskarsinnoilla vuodenvaihteessa kevätkautta varten.

Miten etsin itselleni sopivan ryhmän? 

Jos olet lajin vasta-alkaja, kannattaa harjoittelu aloittaa aloittelijatason ryhmistämme. Taitojen karttuessa voi siirtyä seuran muihin harraste- ja kilparyhmiin omien taitojen ja tavoitteiden mukaan.

Mitä pitää osata kun tulee mukaan uutena? Onko kilparyhmiin karsintoja? 

Mitään ei tarvitse osata ennakkoon, iloinen ja reipas asenne riittää! Alkeis- ja harrasteryhmiin ei ole taito- tai muita vaatimuksia, kaikki ovat tervetulleita mukaan! Edustus- ja kilparyhmiin valitaan harrastajat kaksi kertaa vuodessa joukkueenvalintatilaisuuksissa, joissa on tarkoitus löytää tiettyyn joukkueeseen tietyn tasoisia harrastajia niin, että kaikilla on mukavaa ja turvallista harjoitella omalle taito- ja motivaatiotasolleen sopivia asioita.

Miten ilmoittaudun mukaan? 

Alkeisryhmiin otetaan uusia jäseniä yleensä ympäri vuoden, elleivät ryhmät ole täynnä. Voit kuitenkin ilmottautua jonoon, vaikka joukkue olisi täynnä. Ilmoitamme kun paikka joukkueeseen vapautuu.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa https://wcvcheer.myclub.fi/flow/courses/4837078. Kaikille ilmoittautuneille lähetetään sähköpostitse vahvistus kun jäsen on kirjattu rekisteriin. Huomioithan, että jos joukkue on täynnä, ovat sellaiset etusijalla, jotka ovat tehneet sähköisen ilmoittautumisen ennen treeneihin saapumista.

Paljonko harrastus maksaa? 

Kilpacheerleading on suhteellisen edullinen liikuntaharrastus. Kaikille pakollisia maksuja harrastuksessa ovat seuran vuosittainen jäsenmaksu, Suomen Cheerleadingliiton lisenssi (pakkollinen vain kilpaileville harrastajille), joka lunastetaan kalenterivuodeksi kerrallaan sekä joukkuekohtainen kausimaksu, jotka maksetaan kevät- ja syyskaudesta erikseen. Edustus- ja kilpajoukkueilla on lisäksi pakollisia leiri- ja kilpailumatkamaksuja sekä varustehankintamaksuja, mutta nämä joukkueet myös keräävät rahaa talkootöillä ja esiintymisillä kattaakseen lisäkustannuksia. Lue lisää tästä

Mitä maksuilla saa? 

WCV:n jäsenmaksu liittää sinut seuran jäseneksi. Jäsenmaksu sisältää lisäksi seurapaidan, jäsenkortin, Suomen Cheerleadingliiton jäsenmaksun sekä open gym -vapaaharjoitusvuorojen rajoituksettoman käytön. Lisenssi sisältää Suomen Cheerleadingliiton kilpailuluvan sekä lisenssistä riippuen vakuutuksen. Kausimaksu sisältää 6 kk valmennuksen ja harjoittelun, lisäksi saat oikeuden käyttää seuran esiintymispukuja, ja maksulla katetaan mm. pukujen huollosta, valmennuksesta ja harjoitustilojen vuokrista koituvia kustannuksia.

Pitääkö hankkia vakuutus?

Harrastajia ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan jokainen urheilija tai alaikäisen urheilijan huoltaja vastaavat itse siitä, että urheilija on asianmukaisesti liikuntaharrastusta varten vakuutettu. Alkeis- ja harrastejoukkueiden harrastajille lajiliittomme tarjoaa Harrastevakuutusta (OP:n Sporttiturva), joka on suunniteltu vastaamaan juuri cheerleadingin harrastajien tarpeita. Kilpaurheilijoille liitto tarjoaa lisenssin oston yhteydessä niin ikään OP:n Sporttiturvaa.

Saako tai pitääkö pukuja ja huiskia ostaa itselle?

Ei saa. Seura lainaa esiintymisasuja, huiskia ja muita varusteita (esim. kyltit ja muu rekvisiitta) joukkueiden käyttöön eri tapahtumiin kausimaksua vastaan.

Missä harjoitukset pidetään? 

Viikinkiperhe harjoittelee pääsääntöisesti Vaasan Telinetaitureiden kanssa yhteisellä Volttihallilla, Runsoria Business Parkissa (Runsorintie 1, 65380 Vaasa). Sisäänkäynti halliin tapahtuu parkkipaikalta katsottuna rakennuksen vasemmalta puolelta (B-ovi). Saapuessasi halliin jätäthän kengät niille varattuihin hyllyihin.
Volttihallin ohella osa joukkueista treenaa Huutoniemen koululla (Mannerheimintie 41).

Millaiset varusteet pitää olla? 

Harjoituksissa sopiva vaatetus on tavalliset urheiluvaatteet, esim. t-paita ja shortsit/jumppahousut, sekä sisäliikuntaan tarkoitetut kengät. Vesipullo on hyvä pitää aina mukana harjoituksissa. Hiukset pidetään harjoituksissa kiinni ja koruja ei turvallisuussyistä saa harjoitusten aikana käyttää. Jos olet hankkimassa varusteita kuten harjoituskenkiä, suosimme seurassamme väriltään valkoisia cheer-kenkiä.

Millainen seura WCV on?

West Coast Vikings Cheerleaders ry kilpacheerleadingseurassamme urheilee tällä hetkellä 300 lasta, nuorta ja aikuista. Seurasta löytyy harraste- ja kilpailumahdollisuus kaiken ikäisille ja -tasoisille urheilijoille, aina aloittelijoista edustustason kilpailijoihin. Toimintamme on pitkälle organisoitua, ohjaajat koulutettuja ja meillä myös vanhemmat pääsevät toimintaan mukaan niin halutessaan. Rakennamme toimintaa terveiden ja urheilullisten arvojen kautta ja tavoitteenamme on tarjota turvalliset harjoitusolosuhteet kaikille harrastajille ja kehittää kilpajoukkueiden tasoa tasaisesti korkeammalle.

Olen jo harrastanut lajia toisessa seurassa ja olisin kiinnostunut jatkamaan WCV:ssä, kuinka toimin?

Voit ottaa yhteyttä suoraan oman ikätasosi joukkueiden valmentajiin joko soittamalla tai sähköpostitse ja kysyä, onko toivomassasi ryhmässä tilaa. Mikäli tilaa on, pääset jatkamaan harrastustasi kesken kaudenkin. Mikäli taitotasoasi vastaava ryhmä on täynnä, pääset aloittamaan seuraavan kauden alussa tammi- tai elokuussa. Mikäli olet parhaillaan aktiivisesti kilpaileva, toisesta seurasta siirtyvä SM-tason urheilija, vastaat itse siirtomaksun suorittamisesta Suomen Cheerleadingliittoon ja valmentajat auttavat sinua täyttämään siirtopaperit. Tervetuloa Viikinkiperheeseen!